Over ons

Handed By is hét leidende merk in handmade gevlochten manden, tassen en woonaccessoires gemaakt van materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, zoals onder andere gerecycled plastic en bamboo. De producten zijn handgemaakt en kwalitatief hoogwaardig.

We voelen grote sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid voor onze handwerkers en garanderen dan ook dat elk product op een eerlijke manier wordt gemaakt: geen kinderarbeid, maar juist betrokkenheid bij de educatie van de kinderen van onze handwerkers. Geen massa productie in fabrieken maar kleinschalige projecten met persoonlijke langdurige partnerships. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk gerecyclede,- en duurzame materialen te gebruiken voor onze collecties.

Handed By design is herkenbaar aan het unieke merkstempel in de vorm van een handafdruk. Alles waar onze hand op staat, wordt op een eerlijke manier gemaakt en is gegarandeerd 100% kinderarbeid vrij.

Achter de schermen

Bij Handed By werken mensen die stuk voor stuk geloven in datgene waar Handed By voor staat: maatschappelijk verantwoord bezig zijn, creatief in ideeën en oplossingen, kwaliteit leveren en loyaal zijn naar klanten, toeleveranciers en elkaar.

Van idee naar product

Wij zijn een productontwikkelaar, designer, fabrikant en groothandel ineen. Onze thuisbasis is een groot kantoor en magazijn met ontwerpstudio en showroom in IJsselstein (bij Utrecht). Vanuit deze locatie levert Handed By aan een groot aantal winkels in meer dan 20 landen, tot ver buiten Europa. Onze collecties worden in huis ontwikkeld. We speuren continue naar trends op het gebied van leven, wonen, kinderen en milieu en praten met klanten over hun wensen. Onze ontwerpers gaan aan de slag met alle ideeën. Op die manier ontstaan er ontwerpen die we kritisch onder de loep nemen in brainstormsessies. Alleen de beste ideeën worden verder uitgewerkt in schetsen en proefmodellen. De ontwerpen worden uitgemonsterd bij productie en aan diverse tests onderworpen. Vervolgens start de productie en wordt het product geïntroduceerd.