Blog

Focus on the future!

De wereld helpen een beetje mooier te maken voor zowel mens als natuur. Dat doe ik door heel bewust met het product bezig te zijn. In mijn eerste blog heb ik geschreven hoe wij met onze vlechters werken. Een hele belangrijke schakel tussen ons materiaal en ons uiteindelijke product. In onze tassen gebruiken wij al minimaal 70% gerecycled plastic (fat strap) en voor de manden zijn wij druk bezig om dit ook te realiseren. Om mijn focus scherp te houden, kijk en luister ik goed naar wat er om ons heen gebeurt op het gebied van innovatie. Want we willen meer…
En we gaan graag een stap verder! Wat zouden we graag willen werken met nog meer milieu vriendelijke materialen. Niet gemaakt van fossiele brandstoffen, maar van natuurlijke materialen. En als zij hun diensten bewezen hebben, de wereld even mooi of zelfs een beetje mooier achterlaten!

Er zijn heel wat ontwikkelingen gaande op het gebied van materialen. Misschien heb je al eens van het begrip ‘Bio plastics’ gehoord, een nieuwe ‘generatie’ plastics die zich aandient. Plastics die minder belastend zijn voor het milieu. Dit past bij onze visie.
Voor de vervaardiging van deze ‘Bio Plastics’ zijn geen fossiele brandstoffen (lees: olie) meer nodig. Denkend aan de Handed By producten en de landen waarin zij geproduceerd worden, is dit een mooie kans voor de toekomst! Nieuwe ontwikkelingen die voor ons en onze productie kanalen te realiseren zijn.

De ontwikkelingen gaan nog verder. Hoe mooi zal het zijn om iets wat je met veel plezier hebt gebruikt, weer terug kan geven aan de natuur. Materiaal dat gemakkelijk afbreekbaar is. Plastics waarin ‘renewable materials’ worden gebruikt als nieuwe biologische grondstof van plastic.

De afgelopen maanden hebben we ons laten voorlichten over alle facetten omtrent deze Compostable Plastics. We zijn naar de K-2016 beurs in Düsseldorf geweest, waar we door gesprekken met exposanten meer te weten zijn gekomen over afbreekbare plastics. Ook hebben we met bio-plastic entrepreneur van ‘Bio-Futura’ kennis uitgewisseld over productie mogelijkheden en toepassingen van dit nieuwe materiaal. De do’s en de don’ts, de moeilijkheden en eventuele kansen…

We staan aan het begin van een hele mooie uitdaging!
Ik heb mijn huiswerk gedaan en neem een tas vol nieuwe mogelijkheden op materiaal gebied mee naar onze productie landen!

Naam Noor