Van idee naar product

Wij zijn een productontwikkelaar, designer, fabrikant en groothandel ineen. Onze thuisbasis is een kantoor en magazijn met ontwerpstudio en showroom in IJsselstein (bij Utrecht). Vanuit deze locatie levert Handed By aan een groot aantal winkels in meer dan 20 landen, tot ver buiten Europa.

Handed By design is herkenbaar aan het unieke merkstempel in de vorm van een handafdruk. Alles waar onze hand op staat, wordt op een eerlijk manier gemaakt en is gegarandeerd 100% kinderarbeid vrij. 

 

 

Onze collecties worden in huis ontwikkeld. We speuren continu naar trends op het gebied van leven, wonen, kinderen en milieu en praten met klanten over hun wensen. Onze ontwerpers gaan aan de slag met alle ideeën. Op die manier ontstaan er ontwerpen die we kritisch onder de loep nemen in brainstormsessies. Alleen de beste ideeën worden uitgewerkt in schetsen en proefmodellen. De ontwerpen worden uitgemonsterd bij productie en aan diverse tests onderworpen. Vervolgens start de productie en wordt het product geïntroduceerd.

DSC02010
press to zoom
Bewerkt
press to zoom
BFC749000 SOHO_1
press to zoom
1/1

Handed By geeft gebruikt plastic een tweede kans. Wij recyclen industrieel afval en gebruiken dit voor het maken van strap, de basis van onze manden en tassen. Plastic afval dat anders weggegooid zou worden en in het milieu terecht zou komen met alle gevolgen van dien. Van het plastic afval maken wij granulaat, wat gebruikt wordt voor ieder product. Door gebruik te maken van gerecycled plastic, vertragen we het proces van het opraken van natuurlijke hulpbronnen op aarde.

 

Op dit moment is 85% van de Handed By collectie gemaakt van gerecycled plastic. Het is onze ambitie om de gehele collectie uit gerecycled plastic te laten bestaan aan het einde van 2022. ‘Join our journey’, en help mee met het verminderen van plastic afval. Iedereen kan bijdragen aan een betere wereld, door bijvoorbeeld minder plastic te gebruiken in het dagelijks leven. Help het milieu een handje en wees creatief in het zoeken naar oplossingen, oplossingen waar we uiteindelijk allemaal beter van worden!

Granulate
press to zoom
Making strap
press to zoom
Strap
press to zoom
1/1