Nijverheidsweg 13, 3401 MC, IJsselstein, Nederland | P.O. Box: 237 3400 AE IJsselstein, Nederland | KvK: 58439099

P: +31 (0)348-471714 | F: +31 (0)348-468480 | E: info@handedby.com

© 2020 Met trots gemaakt door www.mijneigenplatform.nl

  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • pinterest
  • linkedin

Maak kennis met onze vlechters

Handed By producten worden allemaal met de hand gevlochten. Wij vinden het daarbij belangrijk dat de Aziatische gebruiken en gewoonten worden gerespecteerd. Wij werken niet samen met kille productiefabrieken, maar met de handwerkers zelf. We bieden vast werk aan ongeveer 300 gekwalificeerde handwerk(st)ers. De meeste handwerkers zijn vrouwen die vanuit huis werken. Als het werk op het land is gedaan of als de kinderen naar school zijn, worden extra inkomsten gegenereerd door Handed By manden te vlechten. Thuis met de man des huizes of samen met de buurvrouw op de veranda. Soms spreken ze met collega's af in een centrale ruimte in het dorp.

Mrs. Lan

Mevrouw Lan is een 48 jarige moeder van een zoon en dochter. Ze is een van de handwerksters die met veel plezier tassen vlecht voor Handed By. Het geld dat mevrouw Lan verdient, gebruikt ze om de school van haar kinderen te betalen. Haar kinderen hebben maar één droom: een leuke en goed betaalde baan vinden, zodat zij hun moeder in de toekomst kunnen ondersteunen. Mevrouw Lan woont in een huis vlakbij zee, waar zij zorgt voor haar man en kinderen. Ze combineert het vlechten graag met het werk op de rijstvelden. In haar vrije tijd is ze vooral te vinden in haar groentetuin. Daar teelt ze komkommer, radijs en mais.

Mrs. Sahn

Mevrouw Sahn is een van de ongeveer 300 Aziatische collega’s die manden en tassen vlechten voor Handed By. Ze is 56 jaar en moeder van 3 kinderen, alle kinderen zijn ondertussen gelukkig getrouwd. Samen met haar oudste zoon woont ze in Noord-Vietnam in een huis vlakbij zee. Als mevrouw Sahn klaar is met het werk op de rijstvelden, vlecht ze manden en tassen voor Handed By. Dit doet ze het liefst op haar veranda voor het huis. In haar vrije tijd verbouwt ze pepers en kool. Het extra inkomen dat ze met het vlechten verdient, besteedt ze aan cadeaus voor haar kinderen en kleinkinderen.

Mrs. Qu

Mevrouw Qu is een van de handwerksters die tassen vlecht voor Handed By. Zoals je kunt zien op de foto, vlecht ze de Paris shopper. Mevrouw Qu doet dit werk al meer dan 10 jaar voor Handed By. Ze is trots op haar werk, en wij zijn trots op haar! Het extra geld dat ze verdient met het vlechten van tassen is een aanvulling op het inkomen van haar familie. Ze gebruikt het om cadeaus te kopen voor haar familie en toekomstige kleinkind.  Mevrouw Qu kan niet wachten om haar eerste kleinkind te verwelkomen. Naast het vlechten werkt ze op de boerderij of doet ze het huishouden.   

Mrs. Wang

Mevrouw Wang is een van de loyale handwerksters die al meer dan 10 jaar manden vlecht voor Handed By. Haar zoon en zijn familie wonen bij haar in de buurt. Na het werk haalt ze haar kleinzoon op van school en kookt ze voor de hele familie. In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met haar groentetuin en doet ze het huishouden. Met het geld dat mevrouw Wang verdient, koopt ze kleding voor zichzelf en haalt ze lekker eten op de markt. Zo nu en dan stopt ze haar kleinzoon wat geld toe zodat hij iets leuks kan kopen voor zichzelf. Mevrouw Wang is trots op haar familie en ziet graag dat ze allemaal een gezond en gelukkig leven leiden. Kwaliteitswerk leveren staat hoog in haar vaandel, dit maakt haar en Handed By tot een goed team.

Mrs. Bu

Mrs. Bu is één van de loyale handwerksters uit China. Samen met haar man zijn ze verantwoordelijk voor de handwerkers in het gebied waar zij wonen. Hun huis is een centrale plek waar de handwerkers samen komen om tassen te vlechten voor Handed By. Voor Mr. & Mrs. Bu is het vlechten van tassen hun enige vaste inkomen. Ze gebruiken het om van te leven maar ook om cadeautjes te kopen voor hun kleinkinderen.

Mrs. Wu

Mrs. Wu is één van de handwerksters die al jaren tassen vlecht voor Handed By. Als het werk op de boerderij is gedaan, helpt ze haar zus met het vlechten van tassen. Ze werkt met veel plezier op de centrale plek in het dorp waar ze tijdens het vlechten kan kletsen en lachen. Mrs. Wu gebruikt een deel van haar inkomen om haar kleinkinderen te kunnen bezoeken. Kwaliteitswerk leveren staat hoog in haar vaandel, dit maakt haar en Handed By tot een goed team.

Mrs. Nguyen Thi Hang

Mrs. Nguyen Thi Hang heeft drie  dochters. Haar oudste dochter studeert in Ho Chi Minh. Haar jongste twee gaan naar een school in de buurt. Mevouw Thi Hang vlecht vanuit huis ongeveer 30 uur per week manden en tassen voor Handed By. Soms wordt ze daarbij geholpen door haar man.

 

Daarnaast verzorgt zij haar kinderen en helpt zij haar man met de koeien op de boerderij waar ze wonen. De extra inkomsten die zij door het vlechten van manden verdient, geeft zij uit aan de studie voor haar oudste dochter en het schoolgeld van de jongste twee. Doordat wij zorgen voor genoeg vlechtwerk, krijgt mevrouw Thi Hang een vast inkomen met het vlechten.

Mrs. Hoang

Mrs. Hoang is een van de ongeveer 300 handwerkers die manden en tassen maken voor Handed By. Zij woont op een boerderij in de Mekong Delta samen met haar familie. Als het werk op het land gedaan is gaat ze manden vlechten. Dit doet ze thuis, buiten op de veranda van het huis. Langs haar huis loopt een riviertje waar bootjes met fruit en kokosnoten voorbijvaren. Haar huis is eenvoudig ingericht maar ze heeft wel een televisie, dus tijdens het vlechten kijkt ze ook wel eens naar een programma op de tv. De extra inkomsten kan mevrouw Hoang goed gebruiken om haar gezin te ondersteunen.