Nijverheidsweg 13, 3401 MC, IJsselstein, Nederland | P.O. Box: 237 3400 AE IJsselstein, Nederland | KvK: 58439099

P: +31 (0)348-471714 | F: +31 (0)348-468480 | E: info@handedby.com

© 2020 Met trots gemaakt door www.mijneigenplatform.nl

  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • pinterest
  • linkedin

“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” — Ibn Battuta

December 12, 2016

Tijdens mijn reizen naar het Verre Oosten en tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden in Nederland maak ik veel mee. Ik ontmoet mooie mensen. Mensen met een verhaal en een missie.

 

Als ik op reis ben naar de productielanden  maak ik heel veel foto’s. Foto’s die stuk voor stuk mijn, of liever gezegd, ons verhaal vertellen. Ze geven zo goed weer waarom wij bij Handed By doen wat we doen en waar we voor staan. Mooie beelden van het land waar onze producten vandaan komen. Het weerspiegelt een mooie duurzame wereld waar ik mijn bijdrage aan mag leveren. Een bijdrage voor het zekerstellen van werk, waardoor extra inkomsten gegarandeerd zijn voor bijvoorbeeld  goede scholing voor kinderen. Voor onze toekomst is het essentieel  om zo duurzaam mogelijk te produceren.  Ik zou het niet anders willen en kunnen doen.

 

Als ik door mijn foto’s heen blader, denk ik daarom wel eens, wat zonde! Wat zonde dat ik ze niet met meer mensen deel. Daarom neem ik jullie in mijn eerste blog graag mee op reis.

 

Waar te beginnen… Laten we afreizen naar Vietnam. Een land waar ik heel graag naar toe ga! Onze handwerkers daar zijn zo gastvrij. Ondanks hun beperkte middelen weten ze je iedere keer weer een hartelijk welkom te geven. Als teken van respect bezoek ik de mensen het liefst thuis en reis hiervoor af tot diep in de Mekong Delta. In hun eigen leefomgeving leer ik hun cultuur het beste kennen en begrijp ik beter hoe zij leven en werken. Om de huizen te bereiken is voor het laatste stuk een rit op de brommer noodzakelijk. Hier rijden geen auto’s meer.

 

De mensen die ik daar ontmoet zijn landarbeiders die overdag op het land werken.  ‘s Avonds vlechten zij onze manden en tassen om zo extra geld te verdienen. Extra geld om de eigen levenstandaard te verhogen, voor het onderwijs van hun kinderen of simpelweg voor de eerste levensbehoeften. Vaak leven er meerdere generaties samen in een huis. Een van de vlechters waar ik geregeld kom, is moeder van een zoon. Zij leeft met haar moeder onder één dak, als hechte familie bij elkaar. Grootvader ligt begraven net naast het huis in de tuin.

 

Een klein strookje land om het huis met volle kokosbomen vormt de tuin. Als welkom krijg ik geregeld een kokosnoot die ze ter plekke zo hakken dat hij klaar is om er uit te drinken.

 

 

Het doet me goed te zien dat er in de dorpen steeds meer vlechsters voor ons aan het vlechten zijn. Graag deel ik dan ook mijn kennis op het gebied van scholing en kwaliteit met onze handarbeiders. Zo ben ik trots op de mooie producten die zij vlechten, en zijn zij trots op wat ze maken. Wat een liefde voor het vak! Hierdoor kunnen er nòg meer kinderen naar school , een win win situatie voor allen. Fantastisch om te zien!

Momenteel maak ik me weer klaar voor mijn volgende trip naar de productie landen. Ik heb er zin in! Vind je het leuk om nog meer te lezen en zien over de productie van de Handed By tassen en manden, klik dan hier.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload