fair made for you

met de hand gemaakt

Handed By producten worden allemaal met de hand gevlochten. Wij vinden het daarbij belangrijk dat de Aziatische gebruiken en gewoonten worden gerespecteerd. Wij werken niet samen met kille productiefabrieken, maar met de handwerkers zelf. We bieden vast werk aan ongeveer 300 gekwalificeerde handwerk(st)ers. De meeste handwerkers zijn vrouwen die vanuit huis werken. Als het werk op het land is gedaan of als de kinderen naar school zijn, worden extra inkomsten gegenereerd door Handed By manden te vlechten. Thuis met de man des huizes of samen met de buurvrouw op de veranda. Soms spreken ze met collega’s af in een centrale ruimte in het dorp.

fair made for you

100% kinderarbeid vrij

We bezoeken elke vier tot zes weken de handwerkers om product- en materiaalontwikkelingen te bespreken, kwaliteitscontroles uit te voeren, de arbeidsomstandigheden te inspecteren en de samenwerking te onderhouden. Tijdens de uitbraak van COVID-19 houden we online contact om alles in goede banen te leiden. Wij garanderen dat onze producten niet door kinderhanden worden gemaakt.

fair made for you

Reële betaling

We bieden vast werk aan ongeveer 300 gekwalificeerde handwerkers. Vrouwen met liefde voor hun vak en een grote betrokkenheid bij Handed By. Alle vlechters werken onder gezonde en hygiënische omstandigheden en ontvangen een reëel salaris. Doordat we constant werk garanderen, kunnen deze handwerkers belangrijke stappen vooruitzetten. Zo zijn zij in staat hun gezin en omgeving te voorzien in basisbehoeften, zoals gezondheid, veilige huisvesting en onderwijs.

fair made for you

Loyale partners

Wij werken intensief samen met eerlijke en persoonlijke partners met vaak kleine bedrijfjes die geloven in ons idee: de wereld veroveren met ambachtelijk gemaakte manden, tassen (en andere spullen) van zoveel mogelijk gerecyclede materialen. Ons uitgangspunt is het opbouwen van lange termijn relaties op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Dat vertrouwen hebben we stap voor stap gewonnen. Door veel te investeren in opleiding, kennis en kwaliteit, werken we inmiddels exclusief samen met een kerngroep van loyale partners.

waar verkrijgbaar?

catalogus bekijken

shop per categorie

volg ons op instagram