handmade for you

maak kennis met onze vlechters

De meeste vlechters verdienen hun geld op het land in de rijstvelden of rondom de kleine boerderijtjes met hun koeien, pluimvee en fruitteelt. Ze wonen samen met hun kinderen, ouders en grootouders in een huis. Als het werk op het land is gedaan, vlechten de handwerkers de manden. Als de manden klaar zijn, worden ze teruggebracht naar het dorp. Daar worden de manden gecontroleerd, schoongemaakt en afgewerkt in een centrale ruimte. Vervolgens worden ze vervoerd naar het centrale magazijn in de stad, waar ze worden ingepakt en verscheept naar Nederland.

een kijkje in het leven van..

mevrouw LEN, handCRAFTER

Mevrouw Len is één van de vele handwerkers  die met veel plezier manden en tassen vlecht voor Handed By. Zij heeft een dochter die al gelukkig getrouwd is. Haar dochter was 3 toen haar man overleed, dit heeft ervoor gezorgd dat haar dochter en zij een erg hechte band hebben. Mrs. Len koos ervoor om manden en tassen te vlechten voor Handed By, en voert daarnaast kwaliteitscontroles uit voordat de producten ingepakt worden. Haar werkzaamheden doet ze met veel plezier, maar In haar vrije tijd geniet ze ook erg van het oppassen op haar kleine neefje.

een kijkje in het leven van..

MEVROUW HUONG, HANDCRAFTER

Mevrouw Huong is één van de ongeveer 300 vlechters die manden en tassen maken voor Handed By. Zij woont op een boerderij in het noorden van Vietnam. Overdag werkt Mrs. Huong op de rijstvelden en in de avonduren vlecht ze manden en tassen. Mrs. Huong is moeder van een zoon en dochter. Door het overlijden van haar man, draagt zij de zorg voor haar kinderen vrijwel alleen. De extra inkomsten die zij door het vlechten van manden en tassen verdient, besteedt zij aan de kinderen. Ze geniet op dit moment van haar werk en gezin, en vindt het gezellig om met meerdere vrouwen te vlechten in het dorp.

een kijkje in het leven van..

meNEER bu, handCRAFTER

Meneer Bu is een harde werker en is voornamelijk verantwoordelijk voor het bevestigen van handvatten. Daarnaast helpt hij met de logistieke kant van al het werk voor de weefgroepen. Ook zijn vrouw werkt in haar vrije tijd voor Handed By. Ze vlecht tassen voor Handed By. Ze houden er allebei van om mooie tassen te maken! Ze zijn oma en opa van 3 kleinzonen, die in Shanghai wonen. Helaas zien hij en zijn vrouw hun kleinkinderen alleen tijdens de vakanties. In het landbouwseizoen zijn ze druk op de velden. De rest van de tijd vlechten ze tassen om geld te verdienen om in hun onderhoud te voorzien en om cadeaus te kopen voor hun kleinzonen.

waar verkrijgbaar?

catalogus bekijken

shop per categorie

volg ons op instagram